Kenagan Terindah...

Kenagan Terindah...

Yang Cute Miut..

Google Translate

Saturday, May 7, 2011

ACTIVITE (GLUTATHIONE) & COLLAGEN PLUSS

Ramai yang ingin tampil cantik,menawan dah kelihatan berseri-seri terutamanya untuk para isteri dirumah.Tanpa sebarang make-up pun anda tetap cantik,ceria dan tidak lesu. Untuk para pelajar,kakitangan swasta & kerajaan,businesswoman,kontraktor ataupun engineer sudah tentu anda terdedah pada pencemaran udara di sekeliling anda hampir setiap hari.Ditambah pula pemakanan seharian anda tidak seimbang,bukan sahaja akan memberi kesan pada badan malahan pada kulit anda juga.Disebabkan pelbagai faktor ini,ada yang sering mengalami sunburn,jeragat,masalah pigmentasi,kulit kendur,kusam dah letih. Ingat! Anda boleh tua pada angka umur tetapi anda boleh muda dengan penjagaan kulit yang rapi. Apa kata anda tingkatkan penjagaan kulit anda dengan rangkaian produk Giffarine ini iaitu Activite & Collagen.Produk yang memberi kesan dari dalam. Jom lihat kedua-dua produk ini dibawah.

Cantikkan kulit anda dari dalam dengan Activite dan Collagen Plus...

CERAH,PUTIH,GEBU & BERSERI DENGAN ACTIVITE !


Produk terlaris dipasaran!!!Nak kulit putih gebu macam bayi? Activite dari Giffarine, mencerahkan kulit dalam masa yang singkat.Tidak perlu lagi suntikan untuk mencantikkan kulit anda.Hanya dengan 2 kapsul sehari kulit anda akan menjadi cerah dan halus.Parut dan jeragat
juga akan hilang.Diadun dari ekstrak marin laut dalam dan herba terpilih ini dapat menyelesaikan masalah kulit anda dalam masa yang singkat sahaja.Sudah ramai yang mencuba dan menikmati hasilnya.Terdapat testimoni kesan boleh dilihat seawal 7hari!walaubagaimanapun, ia bergantung
pada masalah pada kulit anda. Tetapi kesan akan dapat dilihat juga dalam 1kotak.

Glutathione sudah lama terkenal dikalangan artis2 dan selebriti antarabangsa dan juga di Malaysia. Juga dikenali dengan gelaran Master Antioxidant. Pengambilan Glutathione dengan cara berterusan akan membuat kulit semakin putih dan cerah. Glutathione juga akan membuatkan anda kelihatan 5 hingga 10 tahun lebih muda dari usia sebenar.

Fakta saintifik tentang Glutathione & nutrisi untuk penjagaan kulit anda.
Glutathione dijumpai dalam sel tubuh manusia.Ini adalah Tripeptide terdiri
daripada 3 Asid Amino iaitu glutamate,sistein dan glisin.

Ciri-ciri utama Glutathione adalah :

1) Ia menghalang proses sistesis melanin,iaitu kehadiran pigmen gelap di kulit yang
menyebabkan warna kulit lebih terang & cerah.

2) Glutathione adalah agen antioksida yang berkesan bagi membantu melambatkan
proses degenerasi sel.

3) Kurangnya Glutathione akan mengarah kepada stress oksidatif. Glutathione memainkan peranan
dalam proses pemutihan kulit dengan mengurangkan pengeluaran pigmen kulit.
Ini akan mengganggu pusat metabolism bagi pembentukan melanin dalam kulit.

Apabila berlaku stimulasi oleh sinar matahari @ kepanasan melanosit di kulit kita akan menghasilkan eumelanin,pigmen hitam,phaemelanindan pigmen merah. Kita biasanya melihat warna kulit berubah gelap selepas terkena sinar matahari kerana munculnya pigmen hitam yang lebih kuat. Dalam sintesis melanin, kehadiran Gluthatione akan menhalang fungsi enzim tirosinase yang bertanggungjawab dalam pengeluaran eumelanin. Sebagai antioksidan kuat,glutathione juga menghalang spesis oksigen reaktif dan peroksida,yang mampu merangsang enzim tirosinase. Kesan akan antioksidan berterusan selagi ada gluthatione.Pada akhirnya,tona kulit ternyata lebih cerah

Fakta saintifik tentang Glutathione & nutrisi untuk penjagaan kulit anda.
Glutathione dijumpai dalam sel tubuh manusia.Ini adalah Tripeptide terdiri daripada 3 Asid Amino iaitu glutamate,sistein dan glisin.

Ciri-ciri utama Glutathione adalah :

1) Ia menghalang proses sistesis melanin,iaitu kehadiran pigmen gelap di kulit yang
menyebabkan warna kulit lebih terang & cerah.

2) Glutathione adalah agen antioksida yang berkesan bagi membantu melambatkan
proses degenerasi sel.

3) Kurangnya Glutathione akan mengarah kepada stress oksidatif.
Glutathione memainkan peranan dalam proses pemutihan kulit dengan mengurangkan
pengeluaran pigmen kulit.Ini akan mengganggu pusat metabolism bagi pembentukan
melanin dalam kulit.

Apabila berlaku stimulasi oleh sinar matahari @ kepanasan melanosit di kulit kita akan menghasilkan eumelanin,pigmen hitam,phaemelanindan pigmen merah. Kita biasanya melihat warna kulit berubah gelap selepas terkena sinar matahari kerana munculnya pigmen hitam yang lebih kuat.
Dalam sintesis melanin, kehadiran Gluthatione akan menghalang fungsi enzim tirosinase yang bertanggungjawab dalam pengeluaran eumelanin.
Akibatnya,phaeomelanin dihasilkan bukannya eumelanin seperti yang
ditunjukkan didalam gambar di bawah. Sebagai antioksidan kuat,glutathione
juga menghalang spesis oksigen reaktif dan peroksida,yang mampu merangsang
enzim tirosinase. Kesan antioksidan berterusan selagi ada gluthatione.
Pada akhirnya,tona kulit ternyata lebih cerah

KEBAIKAN GLUTATHIONE

Glutathione bukan hanya berperanan sebagai agen pemutih kulit tetapi ia jugak untuk
Antioksidan
Kanser
Selaput
Penyakit Hati
Masalah Mata

Siapa yang memerlukan Activite ini?
Perokok
Peminum Alkohol/arak
Sistem imunisasi yang rendah
Masalah Hati
Masalah Tirod
Kadar sperma yang rendah
Kanser
Kepada yang memerlukan kulit yang cerah,putih atau ingin hilangkan jeragat.

Kebaikan :
Memutihkan Kulit
Menghilangkan bintik hitam
Mencegah/menghilangkan jerawat dan parut
Anti penuaan & anti kedut
Menjadikan kulit licin,segar dan berseri-seri
Mempercepatkan penyembuhan luka


Kandungan :
L-Glutathione with L-Cysteine, Alpha-Lipoic Acid and Niacinamide capsule dietry supplement

Harga : RM130/30 capsules
Arahan : Ambil 1-2 kapsul sehari,selepas makan.

Diluluskan Oleh Kementerian Kesihatan Malaysia : MAL10021959XKETAHUI APA ITU COLLAGEN YANG DIPERLUKAN DALAM TUBUH ANDA
Collagen ialah sejenis protein yang sangat penting untuk menganjal,menegang,dan memutihkan kulit dan ia sering menjadi rebutan dan pilihan utama wanita pada masa kini.
Apabila umur meningkat,kulit menjadi semakin kendur dan kusam yang akan menyebabkan kedutan. Penggunaan collagen mampu membaiki struktur kulit. Pakar kesihatan memperakui penggunaan collagen bagi menghasilkan sel-sel kulit dan sekaligus mengurangkan kedutan & tanda penuaan pada kulit.
Kajian klinikal menunjukkan keberkesanan penggunaan kolagen adalah mengurangkan bilangan,kepadatan dan kejelasan kedutan, memastikan keanjalan kulit serta memberi kesegaran kepada kulit
Kolagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai perikat dalam badan dan lebih kurang 1/3 daripada keseluruhan protein dalam badan terdiri daripada kolagen.
Fungsi kolagen adalah memberikan struktur kepada badan,melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkannya dengan tulang badan.


Pada usia 20-an,terdapat pertumbuhan yang aktif bagi menyokong pertumbuhan struktur badan dan menggalakkan perkembangan otot,tendon serta ligamen. Ia digunakan untuk menghasilkan protein bagi membantu pertumbuhan ini serta mengaktifkan penjanaan semula sel badan baru.

Ketika usia 25 tahun keatas,kolagen mula menyusut dalam badan pada kadar 1.5% setahun & sehingga usia 45 tahun,badan kita dijangka kehilangan sebanyak 30% daripada kolagen semulajadi.


KEBAIKAN PENGAMBILAN COLLAGEN PLUSS:-

KULIT
Melembut, melicin dan menganjalkan kulit
Menghilang/mengurangkan garisan kedut halus terutama di bawah mata
Menyeri dan mencerahkan wajah
Mencerahkan kulit dari dalam dan menghilangkan pigmentasi
Menghilangkan jerawat dan memudarkan parut jerawat dari wajah
Mencantikkan badan dan menghilangkan geleber kulit
Menganjalkan,melembut & menghaluskan kulit payudara


TUBUH & KESIHATAN
Meneutralkan radikal bebas dan meningkatkan sistem imun badan
Meningkatkan kadar metabolisma, mengurangkan kolesterol dan Mengatasi masalah sembelit
Mengstabilkan kitaran hormon, kitaran haid dan menghilangkan senggugut
Mengetatkan faraj dan meningkatkan libido wanita
Menguatkan tulang, gigi serta sendi


RAMBUT
Menguatkan akar rambut
Melembut dan menyinarkan rambut
Mengurangkan rambut bercabang
Membasmi keguguran rambut
Menyuburkan dan melebatkan rambut
KETAHUI BAHAWA STRUKTUR KULIT ANDA TERDIRI DARIPADA 3 LAPISAN :

1) Lapisan Epidermis
Merupakan lapisan paling luar yang mengandungi 'keratinocyte' bagi menghasilkan keratin yang akan menutupi lapisan luar kulit,mengekalkan kelembapan kulit dan melindungi badan daripada bakteria sambil mengimbangi suhu normal badan.

2) Lapisan Dermis
Merupakan lapisan dibawah epidermis yang mengandungi serat kolagen,serat elastik,serat rektikulum dan pembuluh darah utama.Dermis merupakan penghubung utama kepada lapisan epidermis yang bertindak balas antara satu sama lain bagi menghubungkan hujung saraf yang akan mewujudkan deria sentuhan pada kulit. Dalam meniti peningkatan usia, kulit mengalami pelbagai perubahan yang ketara. Sel kulit membahagi dengan perlahan, lapisan dalaman (dermis) mula menipis, kulit tidak lagi mampu memulih dengan sendiri dan parut luka lambat untuk sembuh

3) Lapisan Subkutis
Merupakan lapisan tisu dibawah kulit.Ianya berperanan psikologal meliputi hormon yang mengawal penyerapan gula dan menyimpan khasiat.

Collagen dalam bahasa Greek, 'Kolla' yang bermaksud gam. Ia merupakan penghubung tisu protein yang utama. Kolagen mempunyai daya ketegangan yang tinggi meliputi komponen utama ligamwn dan tendon. Ia penting untuk ketegangan dan keanjalan kulit yang akan membantu mengurangkan kedutan dan garis-garis halus pada kulit disebabkan faktor umur.Collagen juga mampu melindungi kornea mata didalam bentuk kristal jernih

Terdapat lebih banyak kandungan collagen di dalam badan orang muda berbanding orang berusia,dimana ia lebih anjal,tegang,halus dan licin. Apabila umur meningkat,serat collagen akan musnah dan semakin berkurangan yang menyebabkan timbul garis-garis halus & kedutan pada kulit. Walaubagaimanapun,ia dapat diatasi dengan menambah lagi kandungan kolagen dalam badan melalui pemakanan atau suntikan pada kulit yang memerlukan kepakaran doktor namun cara paling efektif adalah melalui pemakanan.


Kandungan:
Fish collagen (tuna fish), L- Lysine mono HCL, Vitamin C, Calcium, Lycopene


Harga : RM66/30 tablet
Arahan : Ambil 1-2 kapsul sehari,selepas makan.

Diluluskan Oleh Kementerian Kesihatan Malaysia : MAL10053685X
____________________________________________________________________________________________________________
Kesan pengambilan Activite + Collagen Pluss jika diambil secara BERTERUSAN boleh dilihat dalam jangka masa berbeza mengikut warna kulit.

CARA PENGAMBILAN YANG DISYORKAN BAGI MENDAPATKAN HASIL TERBAIK:

BULAN PERTAMA:

SEBAIK-BAIKNYA MENGAMBIL SEBIJI ACTIVITE DAN COLLAGEN PLUS PADA AWAL PAGI DAN MALAM (2 KALI SEHARI) BAGI MENDAPAT KESAN YANG LEBIH CEPAT DAN KETARA.

BULAN SETERUSNYA:

MEMADAI DENGAN MENGAMBIL SEBIJI ACTIVITE DAN COLLAGEN PLUS SEKALI SEHARI PADA SEBELAH PAGI BAGI MENGEKALKAN KECANTIKAN KULIT


AMBIL ACTIVITE BERSAMA-SAMA COLLAGEN PLUS UNTUK KESAN YANG CEPAT DAN MAKSIMUM AGAR KULIT MENJADI MULUS,GEBU,CERAH DAN TEGANG.

[ BELI 1 SET (COLLAGEN PLUS + ACTIVITE ) = RM 190 SAHAJA ]

No comments:

Post a Comment